Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

  

  

Flat View
Letni pregled
Mesečni pregled
Mesečni pregled
Weekly View
Tedenski pregled
Daily View
Dnevni pregled
Pojdi na mesec
Pojdi na mesec
Search
Išči
   
Razstava Odstiranja na Govcah  
Nedelja, 10. Junij 2018   MESTO IN OKOLICA
 

na ogled do 10. junija 2018, v galeriji Strojnica - Liša jašek na Govcah, po predhodnem dogovoru
Razstava ODSTIRANJA na Govcah
Na Govcah nad Laškim, v novo urejeni galeriji sodobne umetnosti Strojnica - Liša jašek, je na ogled postavljena razstava Odstiranja, ki je likovno delo skupine pH 15, Maruše Kranjc, Ane Jazbec, Katje Grčman, Nike Batista, Lucije Jankovec in Vasje Brilja, študentov oblikovanja tekstilij in oblačil ter njihovih mentorjev, prof. Marije Jenko s Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani, mag. Mateje Golež z Zavoda za gradbeništvo Slovenije in Tomaža Majcna, strokovnega sodelavca Muzeja Laško. Z umetniško metaforo vabijo obiskovalce, da se sprehodijo med eksponati in se dotaknejo trenutkov, ujetih v ledeno mrzla okamenjena oblačila in arhetipsko rudarsko orodje, obešeno pod svod tega izjemnega pomnika industrijske arhitekturne dediščine.

K postavitvi razstave so pripomogli STIK Laško, zanj Dean Muhovec, gospa Jožica Miša Alešovec iz Krajevne skupnosti Sedraž, gospod Drago Podreberšek iz Rudarskega društva Sveta Barbara Sedraž, gospod Andrej Mavri v imenu Rudarskega etnološkega društva Brezno - Huda jama, gospod Janez Napret iz Društva za ohranitev kulturno zgodovinske dediščine in promocijo vasi Govce, gospod Alojz Kandolf iz Prostovoljnega gasilskega društva Sedraž, Eit RawMaterials in podjetje Ecobeton.

Organizator: Zavod za gradbeništvo Slovenije v sodelovanju s skupino pH 15, Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Krajevna skupnost Sedraž, Rudarsko društvo sveta Barbara Sedraž, Društvo za ohranitev kulturno zgodovinske dediščine in promocijo vasi Govce, Občina Laško, STIK Laško in Rudarsko etnološko društvo Brezno-Huda jama.

 

Razstava je na ogled po predhodnem dogovoru. Informacije m: 051 327 332, Tomaž Majcen.
 

GPS koordinate lokacije dogodka: 46.155259,15.175118

Zloženka >>

 

 

Nazaj

Koledar prireditev

Prejšnji mesec April 2018 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 13 1
week 14 2 3 4 5 6 7 8
week 15 9 10 11 12 13 14 15
week 16 16 17 18 19 20 21 22
week 17 23 24 25 26 27 28 29
week 18 30

PRIJAVA na e-noviceSporočila v HTML obliki?


e-trgovina.png
e-trgovina.png
 
g_partnerji.gif

lasko.gif


logo_lasko.jpg
logo_lasko.jpg

 

  

© 2013 STIK, Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško. T: +386 3 733 89 50. E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Da bi vam olajšali uporabo spletne strani uporabljamo piškotke (ang. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne boste spremenili nastavitev brskalnika, pomeni da soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Soglašam!

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.